Kampaň´Neponáhľaj sa na cintorín´má zvýšiť bezpečnosť na cestách

01.11.2012 Bratislava

Bratislava 1. novembra (TASR) – Kampaň ministerstva dopravy s mottom "Neponáhľaj sa na cintorín" má ľudí upozorniť na stále vysoký počet úmrtí na slovenských cestách a prispieť k zlepšeniu bezpečnosti.

Rezort dopravy tak počas dnešného Sviatku všetkých svätých nabáda ľudí na akciách na troch slovenských cintorínoch v Bratislave, Košiciach a Banskej Bystrici k tomu, aby jazdili opatrnejšie, a to najmä počas týchto dní.

"Ľudia sa pri nás pristavujú, zaujímajú sa," opísal situáciu hovorca ministerstva dopravy Martin Kóňa, ktorý bol na Ružinovskom cintoríne v Bratislave. Vyškolené pracovníčky tu vodičom radia a poskytujú potrebné informácie na zlepšenie bezpečnosti ich jazdy.

Ľudia môžu zároveň zapáliť symbolický kahanec obetiam dopravných nehôd. "Od roku 2009 síce klesol počet dopravných nehôd o približne 40 %, ale tento trend sa neodzrkadľuje v počte ťažkých zranení a úmrtí na cestách," priblížil Kóňa. Práve preto sa ministerstvo dopravy rozhodlo usporiadať takúto akciu.

Keďže počas Dušičiek vyrážajú na cestu sviatoční vodiči, ktorí možno už dlhšie nesedeli za volantom, ministerstvo naplánovalo podujatie na tieto dni. "Chceme poprosiť všetkých vodičov, aby boli práve počas týchto dní opatrnejší, aby nejazdili rýchlo, lebo vozovky sú mokré a zapli si bezpečnostné pásy," dodal Kóňa.
 

Vyberte región